Русија: Онлајн парада за ветерана Великог отаџбинског рата у самоизолацији /видео/

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаMедаље ветерана Великог отаџбинског рата
Mедаље ветерана Великог отаџбинског рата - Sputnik Србија
Пратите нас
Војници Централног војног округа (ЦВО) Русије у петак су одржали онлајн концерт за артиљерца Михаила Павловича Чечулина из Јекатеринбурга у дворишту његове куће, којим су му честитали годишњицу Победе у Другом светском рату.

Михаил Павлович је концерт посматрао са балкона, зато што се тренутно налази у режиму самоизолације због пандемије вируса корона.

У дворишту куће зауставио се аутомобил са монитором на ком је ветерану приказан концерт и свечани марш вода Почасне страже.

Поред овога, начелник ракетних снага и артиљерије ЦВО генерал-мајор Олег Киседобрев уручио је ветерану медаљу у знак сећања на „135 година артиљерије“ и цвеће.

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране Русије, Чечулин је позван на фронт као 18-годишњак, а крај рата дочекао је у Бресту. За учешће и заслуге у рату награђен је медаљама „За ратне заслуге“ и „За Победу над Немачком“.

Свет 2020. године обележава 75. годишњицу победе над фашизмом и капитулације нацистичке Немачке.

У оквиру пројекта „75 година од Велике победе“, Спутњик вам представља ексклузивне материјале о Другом светском и Великом отаџбинском рату. Сазнајте све о највећим биткама и херојима Другог светског рата, читајте сведочења преживелих, коментаре стручњака, погледајте документе које је декласификовало руско Министарство одбране, архивске фотографије и видео-снимке.

Прочитајте још:

► Путин одложио Параду победе

► Трикови које је легендарни совјетски снајпериста користио у борби против нациста

► Руке никад не заборављају: Руски ветеран 75 година после рата послао победничку поруку /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала