Турска се спрема за туристичку сезону — очекује госте већ у јуну

© Flickr / Burak BakayТурска
Турска - Sputnik Србија
Пратите нас
Влада Турске је изашла са идејом о давању специјалног сертификата летовалиштима која предузимају све мере за спречавање инфекције вируса короне, пише „Хуријет“.
Анкара планира да прво направи систем за издавање сертификата који би признале друге државе. Прва седница специјалне комисије уз учешће чиновника из служби за саобраћај, здравље, пољопривреду већ је одржана. И невладин сектор намерава да им се придружи.

Систем за сертификовање биће направљен прве недеље маја, како би га до краја месеца могле добити туристичке компаније. Влада рачуна, пре свега, на унутрашње тржиште које би, по њиховим прогнозама, требало да почне да функционише у јуну, ако се ситуација са пандемијом промени набоље средином маја.

Турске власти обећавају да ће редовно вршити санитарну контролу у туристичкој сфери, да ће радници пролазити здравствену контролу и специјалну обуку. У Влади су обећали да ће се на аеродромима, хотелима, ресторанима, музејима и археолошким објектима поштовати правила социјалне дистанце. Од туриста ће се тражити здравствена документа и проверавати температура. Туристички оператери ће давати информације о најближој медицинској инфраструктури, укључујући одељења за интензивну негу.

Када све буде урађено, Турска планира да се повеже са другим државама како би успоставила авио-саобраћај. Пре свега, очекују госте из азијских држава, а затим из Немачке и Аустрије. Туристи из Русије и Велике Британије, који традиционално долазе у Турску на одмор, ове године се, највероватније, неће појавити пре краја јула, сматрају у Влади.

Турска је до пре короне очекивала да ће ове године угостити 60 милиона туриста, пише „Хуријет“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала