Градоначелник Москве: Посебне дозволе за кретање увести у свим регионима Русије

© Sputnik / Јекатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаСергеј Собјањин
Сергеј Собјањин - Sputnik Србија
Пратите нас
Градоначелник Москве Сергеј Собјањин предложио је да се систем издавања дигиталних пропусница за кретање прошири на све регионе у Русији, што ће омогућити да се координишу мере предузете због ситуације са коронавирусном инфекцијом.
„Чујем колеге које говоре да систем електронских пропусница треба да се уведе и у регионима, посебно суседним. Сматрам да систем треба увести у свим регионима ради контроле кретања ваздушног саобраћаја, железница, међуградског и међурегионалног аутобуског превоза, како бисмо имали јасан увид у кретање грађана“, истакао је Собјањин.

Градоначелник Москве је подсетио да је од данас уведена аутоматска контрола свих грађана који се крећу било којим типом превозног средства.

„То је био тежак задатак, који смо обављали последњих недеља заједно са Министарством за телекомуникације, али је у суштини завршен, он (систем) је већ почео да се примењује на нивоу града“, рекао је он на састанку президијума координационог савета при влади Русије за борбу против ширења коронавирусне инфекције.

Човек држи телефон са кју-ар кодом. - Sputnik Србија
Собјањин: Ево шта подразумева систем издавања пропусница за кретање Москвом

Према последњим подацима, број заражених вирусом корона у Русији за последња 24 часа порастао је за 5.236 особе и достигао 57.999 особа. Највише инфицираних је и данас откривено у Москви - 2.548 особа, а за њим следи Санкт Петербург са 294 особе.

Како показују наведени подаци, најтежа ситуација је и даље у Москви, иако су у руској престоници на снази најрестриктивније мере. Цео град до 1. маја, практично, неће радити. Дозвољен је излазак из својих станова само уз пропусницу.


Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала