Доста је било: Становници Европе траже укидање карантина /видео/

© AFP 2023 / GEOFFROY VAN DER HASSELTНереди у Паризу
Нереди у Паризу - Sputnik Србија
Пратите нас
Хиљаде људи у САД протестује против режима самоизолације. Они у овим мерама мере кршење њихових личних слобода и траже да им се дозволи да иду на посао. Слична ситуација је и у неким европским државама, наводи се у репортажи телевизије „Русија 24“.

Већ трећу ноћ заредом се налази на удару петарди и бакљи. На улицама горе контејнери. Ни полиција не штеди сузавце и пендреке. Разлог за бунт у предграђима Париза био је покушај да се провере документа 30-годишњег становника који је возио мотор без кациге. У Тулузу разлог уопште није потребан. Тамо је омладина која се досађује у карантину организовала бунт и запалила возила.

Протестује се и по целој Шпанији. Шерпе, поклопци, тигањи одјекују са балкона Мадрида. На такав начин људи траже слабљење карантина. У граду су отворене бициклистичке стазе, док је затворена привремена мртвачница која се налазила у просторијама ледене дворане. Обећано је да ће наредне недеље бити дозвољена и шетња деци до 14 година.

На Исланду се већ ситуација стабилизује. Укинута су сва ограничења за децу до 16 година. Школа, спорт – све је дозвољено, без маски и социјалне дистанце.

Како сачувати потребну дистанцу на плажи – размишљају градоначелници белгијске обале који се плаше таласа унутрашњих туриста, пошто су границе, чак и унутра ЕУ и даље затворене. Једна од опција – пуштати само оне који имају некретнине на мору. У сваком случају, због уништене летње сезоне, најгоре ће проћи мали и средњи бизнис.

Ситуација у Италији је врло тешка. Око четири милиона људи је попунило редове сиромашних и не знају како да прехране породицу. У земљи су честе пљачке.

У Великој Британији већ деле основне животне намернице у експоцентру Лондона. Власти уверавају да је држава достигла врхунац инфекције ковида 19, али да не планира да слаби карантин.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала