Митрополит Амфилохије после позива да се јави у полицију: Нека ме хапсе, одавно су у рату с Богом

© Фото : СветигораМитрополити Амфилохије у станици полиције у Подгорици
Митрополити Амфилохије у станици полиције у Подгорици  - Sputnik Србија
Пратите нас
Поручујем налогодавцима позива за саслушање да им се нећу одазвати јер имам своје обавезе, изјавио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

„Могу то учинити тек после понедељка и то једино на Цетињу. Ово што се десило је прича за себе, јер никог није било осим његова три сина, супруга, калуђери, амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић, Андрија Мандић и ја. И сви на прописаном одстојању“, казао је за „Новости“ митрополит Амфилохије.

На питање да ли очекује репресивнији одговор надлежних каже:

„Што се мене тиче, нека изволе да хапсе. Па мој претходник Јоаникије убијен је са свештенством, а митрополит Арсеније одлежао шест година у затвору. Да сам ја био у његово време, био бих сигурно стрељан или доживотно осуђен у односу на њега.“

Власт може да ради шта хоће и како хоће, додао је митрополит.

„Ја сам ипак митрополит Црне Горе и то Митрополије која је родила Црну Гору, ону праву, петровићевску изворну Црну Гору. Ова власт нека што себе брука, него брука и Црну Гору пред међународном јавношћу, својим безакоњем и понашањем. Објавили су рат Богу и Цркви која је стварала ову државу“, рекао је Амфилохије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала