Репортажа француског Спутњика ─ победник конкурса „Шорти авордс“

© Sputnik / Julien Mattia / Уђи у базу фотографијаПротести у Паризу 1. маја 2019.
Протести у Паризу 1. маја 2019. - Sputnik Србија
Пратите нас
Репортажа „Први мај у Паризу“ о протестима у Паризу новинске агенције Спутњик Француска освојио је престижну награду „Шорти авордс“ у номинацији „Видео 360“.

Репортажа је била боља од пројеката катарске „Ал Џазире“, добротворног фонда Марка Закерберга и његове супруге Чан, америчког „Капитал 1“ и „Ројал Карибијан интернешенала“.

Ова репортажа представља поглед на протесте у Француској очима девојке дописнице француског Спутњика. Она је, такође, једна од ретких новинарки која је преносила протесте жутих прслука. Овај видео-снимак од 360⁰ најобјективнији је пренос стварности теренског новинарства и потпуно урањање у атмосферу француског протестног покрета.

„Шорти авордс“ је престижна годишња награда за промоцију друштвених мрежа. 2020. године награда се додељује дванаести пут. Церемонија доделе награде требало је да буде одржана 3. маја у Њујорку, али ће због пандемије ковида 19 бити одржана онлајн.

Ове награде додељене су некима од најутицајнијих људи и догађаја у свету друштвених медија, као што су Фејсбук, Твитер, Јутјуб, Инстаграм, ТикТок и други. Досадашњи победници били су Мишел Обама, Тејлор Свифт, Тајлер Окли, Кејси Најстет, Ханибал Барес, Малала јусуфзај, Џена Марблс, Џоан К. Роулинг, Адел и Д.Ј. Халед.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала