Укључена најмодернија техника: Како се руска војска бори против вируса

© Фото : Град ВаљевоРуска војска у Ваљеву
Руска војска у Ваљеву - Sputnik Србија
Пратите нас
У Русији су у борбу против вируса корона активно укључили опрему и технику која је у служби руске армије. Да би спречиле ширење заразе, Оружане снаге Русије користе како проверену, тако и иновативну технологију, која се могла видети само на специјализованим изложбама.

За разлику од већине европских земаља, Русија активно користи возила нуклеарних, биолошких и хемијских заштитних снага, а првенствено РХМ-4 (хемијско извиђачко возило направљено на бази оклопног транспортера БТР-80), дезинфекционе комплексе ДКВ-1, возила за прање и поливање улица и противпожарна возила АПКМ, као и станице АРС-14КМ, које представљају технологију нове генерације са најсавременијим карактеристикама.

Видео-конференција руских и српских лекара - Sputnik Србија
Руски лекар за Спутњик: Збрињавали смо у Србији и најтеже пацијенте /видео, фото/

Министарство одбране Русије послало је слична возила и у Србију и Италију у склопу помоћи. Тамо су превезени и комплекси за аеросолну дезинфекцију КДА на бази теретних возила „Камаз“, као и мултифункционални мобилни комплекс за анализу патогених биолошких материјала, који омогућава да се за 15 минута у једном подручју открије до 25 различитих узрочника заразних болести.

У борбу против заразе у Русији биће укључене и резерве Ратне морнарице. Министарство одбране већ је припремило плутајућу болницу „Иртиш“, која може примити до 450 пацијената са вирусом корона у случају да се ситуација на Блиском истоку погорша. Брод је направљен 1981. године, а пре неколико година је модернизован и опремљен савременом медицинском опремом.

За превоз пацијената и медицинског особља, као и медицинске опреме и за евакуације грађана из других земаља користе се војни транспортни авиони и хеликоптери. Руски тешки транспортни авион АН-124-100 „Руслан“ почетком априла доставио је хуманитарну помоћ у САД.

© Sputnik / Павел Лисицын / Уђи у базу фотографијаРуски тешки транспортни авио АН-124-100 „Руслан“ почетком априла доставио је хуманитарну помоћ у САД
Укључена најмодернија техника: Како се руска војска бори против вируса  - Sputnik Србија
Руски тешки транспортни авио АН-124-100 „Руслан“ почетком априла доставио је хуманитарну помоћ у САД

Поред тога, технику руске производње користе и оружане снаге других земаља. На пример, у Индији се за превоз терета у удаљене крајеве користе транспортни авион Ил-76МД, а за транспорт између држава авион Ан-32. Индијске Ваздухопловне снаге користе и руске хеликоптере Ми-17В-5 за доставу хране и медицинске помоћи у регионе са неразвијеном инфраструктуром.

Подсетимо, четвртог априла 11 руских авиона Ил-76 слетело је у Србију како би пружили помоћ у борби против вируса корона.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала