Кинез који је због производње респиратора сваког месеца богатији за милијарду долара

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаАпарат за вештачко дисање (респиратор) у одељењу за реанимацију Центра за инфективне болести у Москви
Апарат за вештачко дисање (респиратор) у одељењу за реанимацију Центра за инфективне болести у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Суоснивач компаније „Шензен Миндреј“ Ли Китинг богатији је дневно за 37,7 милиона долара или месечно целу милијарду и у последњих неколико месеци постао је најбогатији грађанин Сингапура.

Како преноси СЦМП, тајна лежи у чињеници да се компанија бави производњом респиратора. Вредност компаније „Шензен Миндреј Био-Медикал Електроникс“, само је од почетка ове године, према подацима Блумберга, нарасла са 4,3 милијарде на 13,5 милијарди долара.

Ли Китинг живи од 2018. године у Сингапуру, али је рођен у кинеској провинцији Анхуи, а големи раст вредности компаније почео је избијањем епидемије у Вухану, још крајем јануара.

Вредност компаније нарасла је на невероватних 46,5 милијарди долара, посебно након што су у марту кренуле хиљаде наруџби њихове опреме из више од стотину земља света, преноси „Кликс“.

Ли Китинг каже како како је, за разлику од производње медицинских маски, за производњу респиратора потребна висока технолошка специјализација и да њихова компанија тренутно прима на стотине инвестицијских понуда.

„Миндреј“ тренутно производи 2.200 респиратора седмично, што чини 20 одсто тренутне светске производње.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала