Кон: Нисам ја увређен, ја сам љут

© Tanjug / ZORAN ZESTICПредраг Кон
Предраг Кон - Sputnik Србија
Пратите нас
Епидемиолог Предраг Кон каже да је природна реакција оних који раде и дају се максимално, а њих је око 30 одсто, да губе мотивацију на писања и добацивања већине.

Како је навео, реч је о већини која добацује са стране и очекује, неретко, и немогуће у овим кризним ситуацијама.

Доктор Кон се поново огласио на Фејсбуку са поруком за „неке пријатеље“, нагласивши да све те критике немају везе с добрим намерама.

„Осим у прилици када сте мени упутили критике за догађај у геронтолошком центру у Нишу, (а због тих последица и пропуста данас умиру људи, остаје само да их бројимо) ниједном нисам имао потребу да се повучем…“, написао је Кон и додао да је те речи осетио као велику неправду, јер их није очекивао од пријатеља.

Кон каже да ти „неки пријатељи“ од њега очекују да у неким ситуацијама, као што је, на пример, понашање свештенства у вези с литургијама, реагује онако како би они желели, односно „нападачки у односу на власт или црквене власти“.

„Ја јесам реаговао, али не јавно, а јавно сам нашао начин да се сачува народно здравље. То како ви мислите да треба, јавно против власти, контрапродуктивно је у овој ситуацији по мом дубоком уверењу“, написао је Кон и упозорио да се тако не гради солидарност у ситуацији угрожености.

Кон је истакао и да није увређен, већ је љут на оне који не могу да сагледају до које мере контрапродуктивно делује када се непрекидно нападају они који раде и своје обраћање завршио узвиком: „Стоп ковид 19!“

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала