Откривамо: Када креће градски превоз и како ће уопште функционисати

© Sputnik / Ненад ЗорићТрамвaj
Трамвaj  - Sputnik Србија
Пратите нас
Члан Кризног штаба за борбу против вируса корона пулмолог Бранимир Несторовић открио је за Спутњик да би, како сада ствари стоје са епидемијом у Србији, градски превоз требало да почне од 11. маја. Седам дана раније почеће проба уз контролу Комуналне полиције на стајалиштима.

Попуштањем мера које су донете ради сузбијања епидемије ковида 19 разматра се и питање поновног превоза грађана возилима градског саобраћајног предузећа. Већ је одлучено да ће међуградски превоз стартовати од понедељка.

Градски превоз након короне

„Током пробе ће Комунална полиција контролисати да у аутобусу не буде гужве, да рецимо свако друго седиште буде заузето, да људи имају карте и слично. Тако да би се првих седам дана возили само они који су до сада ишли коридорским превозом, док се то мало не ухода. А онда би од 11. маја кренуо превоз да функционише“, изјавио је Несторовић за Спутњик и додао да возачи у почетку неће продавати карте путницима.

На питање колико је изводљиво да не буде гужве у аутобусима који су у Београду често крцати, наш саговорник истиче да је то веома тешко, поготово када се велика већина грађана буде вратила на посао:

„Али, ако мене питате, тог момента када се сви врате на посао, практично неће ни бити више епидемије, тако да ће то вероватно бити релаксирано. Највероватније ће бити само обавезно да путници имају маске.“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала