У Србији још пет жртава короне, нових 207 заражених /видео/

© Sputnik / Дејан СимићКлиника за инфективне и тропске болести, табла
Клиника за инфективне и тропске болести, табла - Sputnik Србија
Пратите нас
У Србији је у последња 24 сата још пет особа преминуло од последица новог вируса корона, чиме је укупан број умрлих повећан на 144. Према најновијим подацима, вирус је потврђен код још 207 особа, чиме се број заражених попео на 7.483.

Заменица директора Института за јавно здравље „Батут“ др Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је на конференцији за новинаре да су у последња 24 сата преминуле три жене и два мушкарца.

Кисић Тепавчевићева је навела да су хоспитализоване 3.164 особе и да је на респиратору 95 пацијената.

До сада су излечене 1.094 особе, додала је она.

У последња 24 сата тестиране су 3.563 особе, а до сада је укупно тестирано 54.887. Проценат смртности је 1,92 одсто.

Кисић Тепавчевићева је истакла да је веома добро да је данас укупан број позитивних на вирус корона испод шест одсто.

У Србији је, како је навела, вирусом корона заражено 622 здравствених радника, прецизирајући да је тај број испод осам одсто у укупној структури оболевања.

„У односу на друге земље, где је просек био између 10 и 15 одсто, па негде и 20 одсто, где је сваки пети здравствени радник био заражен, то је испод просека“, указала је Кисић Тепавчевићева.

У ковид болницама више од 400 слободних респиратора

У ковид болницама у Србији тренутно је више од 400 слободних, односно, расположивих респиратора, изјавила је епидемиолог Кисић Тепавчевићева и нагласила да то нису сви респиратори које имамо.

Она је рекла да се одређени број респиратора користи и за пацијенте који нису оболели од ковида 19, као и да се значајан број респиратора не налази у установама у којима се лече ковид пацијенти.

„Бројеви о слободним респираторима показују да нису ни потребни, а надамо се да неће ни бити“, истакла је Кисић Тепавчевићева.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала