Бура у Приштини, Куртијев саветник изјавио: Марти није антиалбанац, ОВК убијао српске цивиле

© Flickr / Adam JonesГрб терористичке организације ОВК
Грб  терористичке организације ОВК - Sputnik Србија
Пратите нас
Први саветник одлазећег премијера привремених институција Косова Шкељзен Гаши изјавио је да Дик Марти није антиалбанац, наводећи да се сумња да су припадници ОВК починили злочине над српским цивилима.

Злочини су почињени од стране наоружаних припадника ОВК над српским цивилима“, рекао је Гаши на приштинској телевизији „Т7“, преноси РТС.

„Где ја кажем да Дик Марти није антиалбанац, напротив, Марти је објавио извештај, који говори о злочинима које су припадници ОВК починили над невиним цивилима“, навео је Гаши.

Седиште суда за ОВК налази се у бившој згради Европола у Хагу  - Sputnik Србија
У Хаг стигле прве оптужнице за злочине ОВК

На интервенцију ТВ водитеља да се ради о „сумњи да су их починили“, Гаши каже: „сумња се да имамо 1.000 убијених српских цивила“.

На Гашијеве оптужбе реаговали су ветерани терористичке ОВК и странке настале из те организације, називајући га „српским адвокатом“.

Више од 60 бивших лидера и припадника терористичке „ослободилачке војске Косова“ биће оптужени по налогу Специјалног тужилаштва за дела почињена крајем 2000. године, а међу првима су Азем Сила, Даут Харадинај, Шукри Буја, Сокол Добруна...

Специјални суд, под окриљем Европске уније, формиран је 2015. године како би се процесуирали случајеви против припадника ОВК за злочине почињене током и после рата на Косову. Истрага о овим злочинима почела је после извештаја специјалног известиоца Савета Европе Дика Мартија.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала