Изјава Путина и Трампа ― сигнал узајамног поверења, али и недопустивости ревизије историје

© Sputnik / Дејан СимићКонстантин Косачов
Константин Косачов - Sputnik Србија
Пратите нас
Заједничка изјава руског и америчког председника, Владимира Путина и Доналда Трампа, не само да може да служи као пример поверења између обе стране, већ може и да послужи као сигнал другим државама да се угледају на Русију и САД, изјавио је председавајући Одбора за међународне послове Савета Федерације Русије Константин Косачов.
„Заједничка изјава два председника је одлична. То је сјајна новост. Подједнако су важни и сама чињеница и садржај изјаве. 'Дух Елбе' мора бити поново установљен, како у билатералним односима тако и у ставу цивилизованог човечанства према том рату, према линији фронта између добра и зла“, изјавио је Косачов.

Он је изразио наду да ће заједничка изјава Путина и Трампа послужити другим земљама као знак да је ревизијa историје недопустивa.

© Sputnik / Георгий Хомзор / Уђи у базу фотографијаСусрет совјетских и америчких војника на Елби
Изјава Путина и Трампа ― сигнал узајамног поверења, али и недопустивости ревизије историје - Sputnik Србија
Сусрет совјетских и америчких војника на Елби

Председници Русије и САД, Владимир Путин и Доналд Трамп, раније су усвојили заједничку изјаву поводом 75. годишњице легендарног сусрета совјетских и америчких војних команданата на реци Елби, оценивши да је тај догађај био весник пораза нацистичког режима.

Лидери су истакли да је „дух Елбе“ пример како Русија и САД могу да изграде поверење и да сарађују у име заједничког циља.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала