Откривамо: Нове мере против короне и за посланике Народне скупштине – маске, визири, паравани...

© Tanjug / Раде ПрелићСедница Скупштине Србије.
Седница Скупштине Србије. - Sputnik Србија
Пратите нас
Спремају се мере против вируса корона које ће бити предузете за седницу Народне скупштине најављену за уторак. Извесно је да ће посланици морати да поштују социјалну дистанцу - размак од једног места, обавезни су маске, рукавице, визири, а вероватно ће, између редова, бити постављени паравани. Помиње се и обавезно мерење температуре.

Према речима Владимира Маринковића, потпредседника Народне скупштине, биће обезбеђени сви услови да се седница одржи, односно, биће учињено све да посланици и запослени буду заштићени и безбедни. Коначна одлука о тачним мерама биће донета у понедељак.

© Tanjug / Тања ВаличТачне мере биће донете у понедељак
Откривамо: Нове мере против короне и за посланике Народне скупштине – маске, визири, паравани...  - Sputnik Србија
Тачне мере биће донете у понедељак

„Још не може ништа званично да се каже. Ми јесмо разговарали и о мерама, али било би неозбиљно да кажем да смо се нешто нешто коначно договорили и да је утврђен сигуран план и став“, казао нам је Маринковић.

Мере за посланике Народне скупштине

Ипак, он нам је открио о којим мерама је било речи и чега би све народни посланици морали придржавати:

„Биће поштовано социјално дистанцирање, то је сигурно. То значи размак од једног места. Биће постављени и паравани, поготово између редова, који би одвојили народне посланике, који седе једни иза или испред других. Наравно, биће обезбеђене рукавице, маске, визири и дезинфекциона средства“, каже саговорник Спутњика.

Како је рекао, седници ће присуствовати само они запослени који су неопходни за њено одржавање, као и народни посланици, којих ће морати да се појави 126.

То ће бити прва седница парламента од почетка епидемије корона вируса у Србији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала