Руси уручили српским ватрогасцима 3.000 комплета за заштиту од вируса

© Sputnik / Радоје ПантовичПредствници МЧС Русије у Нишу
Предствници МЧС Русије у Нишу - Sputnik Србија
Пратите нас
Стручњаци Миистарства за ванредне ситуације Русије уручили су српским ватрогасцима 3.000 комплета специјалне заштитне опреме, коју ће користити у борби против вируса корона, саопштила је прес-служба руског Министарства.
„У оквиру акције пружања помоћи српским ватрогасцима у циљу безбедног рада у условима ширења вируса корона, руско-српски хуманитарни центар уз подршку Министарства за ванредне ситуације Русије уручио им је 3.000 комплета заштитне опреме“, наводи се у саопштењу.

Раније је саопштено да је руководство Министарства унутрашњих послова Србије затражило помоћ у опремању ватрогасаца. Из Министарства за ванредне ситуације Русије раније су истакли да ће српска страна добити заштитне маске и комбинезоне.

Истиче се да руско-српски хуманитарни центар делује већ осам година у оквиру билатералне сарадње Министарства за ванредне ситуације Русије и Министарства унутрашњих послова Републике Србије у Нишу.

Активисти центра су за то време учествовали у хуманитарним акцијама и пројектима пружања помоћи у ванредним ситуацијама на територији Србије, Босне и Херцеговине, Грчке, Словеније и Албаније.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала