Вучић: Захвалност руском тиму, показали су како се помаже у невољи /фото/

© Министарство одбране СрбијеРуски војни стручњаци кренули у борбу против корона вируса у Србији
Руски војни стручњаци кренули у борбу против корона вируса у Србији - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић састао се данас са члановима руског тима ангажованим на пружању помоћи у спречавању, сузбијању и гашењу епидемије Ковид-19.

Састанку су присуствовали министар одбране Александар Вулин, министар здравља Златибор Лончар и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, преноси Танјуг.

Вучић је за ТВ Пинк рекао да је желео на посебан начин да се захвали руском експертском тиму и људима који су три недеље у Србији у најтежим тренуцима, који су 16 дана били у РС, који су обишли 131 локацију, 115 објеката, стотине хиљада квадратних метара дезинфиковали.

„То су радили војни стручњаци АБХО јединица, док су њихови лекари помагали нашим лекарима, ишли у најугроженија подручја, од Ћуприје, Ниша , Новог Пазара, како смо где имали жаришта“, навео је ВУчић.

Он је истакао да то још једном потврђује изузетне руско-српске односе и да су показали како се помаже некоме у невољи.

Руски лекар гледа снимка плућа - Sputnik Србија
Руски стручњаци раде по целој Србији: Примају пацијенте, дезинфикују болнице /видео/

Помоћ је утолико важнија, наводи, јер се Русија суочава са вирусом корона, те су многи очекивали да ће се њихове јединице повући.

„Ту су председник Владимир Путин и Русија показали колико су велики. Ти људи су овде, настављају да помажу. Бескрајно сам им захвалан“, рекао је председник.

Каже да ће у ванредном термину одликовати све који су се ангажовали у борби са вирусом корона, а међу њима ће бити и јединице Руске федерације.

„Они су нам много помогли у унели додатну сигурност. Људи су били уверенији да ћемо изаћи као победници из ове кризе“, закључио је он.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала