Русија најавила реформу Светске здравствене организација, али и ММФ-а

© Фото : Pixabay/padrinanЛого Светске здравствене организације (СЗО)
Лого Светске здравствене организације (СЗО) - Sputnik Србија
Пратите нас
Већи део међународних организације и институција показао је за време кризе са вирусом корона да не може да се избори са оваквим изазовима, због чега ће многе од њих бити реформисане, саопштио је помоћник руског председника Максим Орешкин у интервјуу за „Русија 24“.
„Видимо да се међународне институције, макар њихов већи део, не могу изборити са насталом кризом. Нема аутоматских мера које раде у таквим кризама. И ММФ има проблеме, као и Светска здравствена организација. Зато ће се изменити све међународне организације. Мислим, ако да бог и изађемо из ове кризе, читав систем међународних односа ће бити озбиљно промењен“, рекао је Орешкин.

Указујући на то да су се државе затвориле, бивши министар економског развоја Русије је претпоставио да ће након кризе бити и ревидирани односи између економија, док ће се глобализација „озбиљно успорити“.

„Државе ће, пре свега, гледати шта се дешава унутар њих, а тек након тога говорити о развоју неких глобалних прича“, навео је Орешкин.

Орешкин је констатовао да ће киза довести до озбиљних структурних измеђна у светској економији.

Подсетимо, претходно је амерички председник Доналд Трамп изјавио да ће САД престати да финансирају СЗО. Трампова администрација криви ту организацију за недовољно оперативно реаговање на пандемију вируса корона.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала