Ким Џонг Ун послао писмо радницима после гласина да је у тешком стању

© AP Photo / Korean Central News Agency/Korea News ServiceСевернокорејски лидер Ким Џонг Ун надгледао је "успешно тестирање" супер-великог ракетног система са вишеструким лансирањем и изразио "велико задовољство".
Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун надгледао је успешно тестирање супер-великог ракетног система са вишеструким лансирањем и изразио велико задовољство. - Sputnik Србија
Пратите нас
Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун послао је писмо радницима који раде на једном од најважнијих грађевинских пројеката у тој земљи, после спекулација у страним медијима да је преминуо или да је у тешком здравственом стању.

У појединим светским медијима покренуте су гласине о Кимовом здравственом стању, због наводних информација да је преминуо или да је у тешком стању услед операције срца, али су севернокорејске државне новине „Родонг шинмун“ објавиле да је послао писмо радницима који граде Самџијон сити, преноси „Раша тудеј“.

Како се наводи, Ким Џонг Ун се захвалио радницима који се баве „обновом идеалног социјалистичког села“, и додаје се да је писмо написао лично он. Иначе, тај грађевински пројекат је обнова родног села Кимовог оца, некадашњег лидера Северне Кореје Ким Џонг Ила.

Пројекат се изводи на обронцима планине Пекту, која се у Северној Кореји сматра светом, коју Ким Џонг Ун често обилази.

© Фото : KCNA via REUTERS Ким Џонг Ун често обилази знаменитости на планини Пекту
Ким Џонг Ун послао писмо радницима после гласина да је у тешком стању - Sputnik Србија
Ким Џонг Ун често обилази знаменитости на планини Пекту

Кимово писмо, као и наводи да је писао „страним државницима“, долазе после гласина о његовом тешком здравственом стању, које су негиране у појединим медијима из Кине, Јужне Кореје, а за које је чак и амерички председник Доналд Трамп рекао да нису потврђене и да не верује у њих.

​Гласине о лошем здравственом стању Ким Џонг Уна покренуле су вести да је севернокорејски лидер пропустио прославу рођендана свог деде Ким Ил Сунга 15. априла.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала