Акција „Бесмртни пук“ ове године онлајн

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин са портретом свог оца током шетње "Бесмртног пука" у Москви
Председник Русије Владимир Путин са портретом свог оца током шетње Бесмртног пука у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Због пандемије вируса корона акција „Бесмртни пук“ ове године биће одржана онлајн, саопштила је за Спутњик директорка покрета „Волонтери победе“ Олга Амељченкова.

„Акција ће се одвијати преко интернета емитовањем на више од 200 екрана у Москви, онлајн биоскопу ОККО и на порталу ’Бесмртног пука Русије‘“, прецизирала је Амељченкова.

Свако ко жели да учествује у акцији, може послати фотографију члана фамилије који је био на фронту на неки од партнерских сајтова, додала је она. „Волонтери Победе“ обрадиће све ове слике и 9. маја оне ће се појавити на екранима.

Раније је председник Русије Владимир Путин објавио да ће се одложити Парада победе, која је требало да буде одржана 9. маја на Црвеном тргу. Како је председник нагласио, сви планирани свечани догађаји, укључујући и параду за Дан победе и марш „Бесмртног пука“, сигурно ће се одржати касније ове године.

Према последњим информацијама, у Русији је од вируса корона (патоген ковид 19) оболело више од 87 хиљада особа, 794 особе су умрле, а 7.346 је оздравило. У Москви и већини региона Русије на снази је режим самоизолације.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала