Пекинг о стању Ким Џонг Уна: Исто питање постављате, немамо информације да поделимо са вама

© AP Photo / Ng Han GuanЛекар са заштитном маском у Вухану у Кини
Лекар са заштитном маском у Вухану у Кини - Sputnik Србија
Пратите нас
Кинеско Министарство спољних послова није директно потврдило да ли је Пекинг упутио тим медицинских стручњака у Северну Кореју због погоршаног стања лидера Ким Џонг Уна како су известили медији. Како кажу, Пјонгјангу су помагали у борби против вируса корона.

Званични представник Министарства Ген Шуан је на брифингу за новинаре рекао да су многе међународне организације, укључујући Црвени крст, после избијања епидемије вируса корона упутили Пјонгјангу помоћ, а Кина је послала одређену количину дијагностичких реагенса.

Он је додао да се Кина бори са епидемијом на сопственој територији и да у исто време у складу са својим моћима помаже другим земљама.

„Што се тиче вести о здравственом стању лидера КНДР Ким Џонг Уна, прошле недеље сте исто питање постављали и ја, као и тада, могу да одговорим да не знам шта је извор за такве извештаје медија. Што се тиче питања да ли је Кина упутила због тога тим медицинских стручњака, у овом моменту немам информације које бих могао да поделим са вама“, рекао је Ген.

Британски „Дејли мејл“ је пре неколико дана објавио, позивајући се на анонимне изворе, да је Кина послала у Северну Кореју специјалну делегацију, укључујући и медицинске стручњаке, како би се консултовали са лидером те земље Ким Џонг Уном, што се доводи у везу са гласинама о могућем лошем здравственом стању севернокорејског лидера.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала