Путин: До 15. маја још 200 милијарди рубаља подршке за регионе

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин наложио је да се до 15. маја регионима обезбеди додатна финансијска помоћ у износу од 200 милијарди рубаља у склопу мера подршке грађанима и предузећима, објављено је на сајту Кремља.

Такође, Путин је влади наложио да до 30. априла направи план за подршку кључним секторима привреде у условима погоршане ситуације услед пандемија вируса корона.

За реализацију оба налога одговоран је премијер Михаил Мишустин.

Истовремено, из кабинета премијера је саопштено да је у припреми трећи пакет мера подршке економије.

„Влада већ припрема трећи пакет мера које ће бити усмерене на обнову нормалног функционисања економије. Молим Министарство економског развоја да размотри све предлоге и да их 30. априла представи влади“, навео је Мишустин током састанка са вицепремијерима.

Министар финансија Антон Силуанов рекао је јуче да уколико се ограничења уведена у склопу борбе против вируса корона наставе, Министарство је спремно да издвоји додатна средства, онолико колико буде потребно за подршку становништву и привреди.

„Имамо довољно ресурса, резерве имамо, наставићемо даље да пружамо подршку нашим грађанима“, рекао је Силуанов за ТВ „Русија 24“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала