У Британији откривен дечји синдром вируса корона

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаКоронавирус, заштита деце
Коронавирус, заштита деце - Sputnik Србија
Пратите нас
Представници Министарства здравља Велике Британије послали су упозорење лекарима да расте број случајева када се деца јављају у болницу са боловима у стомаку и проблемима срца, што може бити повезано са вирусом корона, наводи добротворна организација „Paediatric Intensive Care Society“.
„Последње три недеље је приметан раст броја случајева мултисистемског запаљенског обољења код деце свих узраста којима је потребна интензивна њега у Лондону, као и у другим регионима Велике Британије. У свим случајевима постоје знаци синдрома токсичног шока и атипични облик синдрома кавасаки са индексима крви који се могу упоредити са тешким случајевима ковида 19 код деце“, наводи се у писму.

Како су навели стручњаци, болесна деца имају бол у стомаку, гастроинтестиналне симптоме и запаљење срчане марамице. Код неких од њих је тест на корону позитиван, а код неких не, а постоје знаци да су нека деца развила антитела против вируса.

Подсетимо, до сада је у свету од новог корона вируса оболело више од три милиона становника, док је умрло 207.894. Од последица заразе вирусом до сада се опоравило више од 888 хиљада људи, преноси „Ворлдометерс“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала