У Србији још шест жртава вируса корона, 233 нових заражених /видео/

© Sputnik / Дејан Симић Клиника за инфективне болести Клиничког центра Србија
 Клиника за инфективне болести Клиничког центра Србија - Sputnik Србија
Пратите нас
У Србији је у последња 24 сата још шест особа преминуло од последица новог вируса корона, чиме је укупан број умрлих повећан на 162. Према најновијим подацима, вирус је потврђен код још 233 особе, чиме се број заражених попео на 8.275.

Заменица директора Института за јавно здравље „Батут“ др Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је на конференцији за новинаре да су у последња 24 сата преминуле три жене и три мушкарца.

Од шест преминулих у последња 24 сата четири особе су из Геријатријског центра у Нишу, рекла је Кисић Тепавчевићева.

Према њеним речима, од укупног броја преминулих, 103 су мушкарци, а 59 жене.

Кисић Тепавчевићева је навела да је хоспитализована 2.701 особа, а да је на респиратору 85 пацијената. Како је прецизирала, у последња 24 часа проценат позитивних на вирус корона нешто је већи, 6,4 одсто.

Укупно је излечено 1.209 особа, а проценат смртности је 1,96 одсто, додала је она. У последња 24 сата тестирано је 3.614 особа. Укупно је до данас тестирано 67.917. људи.

О полицијском часу за време првомајских празника, Кисић Тепавчевићева је навела да је то препорука струке заснована на медицинским доказима и искуствима других земаља.

„Без обзира каква ће бити одлука државног врха, апелујем да се стрпимо још мало и да се понашамо као и претходних дана, јер извесно је да видимо крај овог епидемиолошког тока“, рекла је Кисић Тепавчевићева.

Она је истакла да нам је таква дисциплина потребна да бисмо стекли колективни имунитет и спремнији ушли у неке будуће дане.

„Знам да смо доста били затворени у кућама у претходном периоду, пожелели смо се дружења, излазака и лепог времена и знам да ником од нас није пријатно нити са великим одушевљењем прихвата затварање у кућама, али, апелујем, стрпимо се још мало“, рекла је Кисић Тепавчевићева.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала