Русија наставља да подржава Светску здравствену организацију

© МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија ће наставити да пружа подршку Светској здравственој организацији (СЗО), изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров, након неформалног онлајн самита лидера министара спољних послова земаља БРИКС.
„Наставићемо да подржавамо Светску здравствену организацију, независно од става било које земље о активностима те организације“, нагласио је Лавров.

Руски министар је још истакао да је заједничко мишљење (земаља БРИКС) да је СЗО веома важна институција, где се тренутно сливају све информације и чињенице којима располажу различите државе. Такође, истакао је он, то је систем у ком су ангажовани најбољи стручњаци из свих земаља без изузетка, укључујући и стручњаке из Сједињених Америчких Држава.

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографија Светска здравствена организација
Русија наставља да подржава Светску здравствену организацију - Sputnik Србија
Светска здравствена организација

Подсетимо, раније је амерички државни секретар Мајк Помпео изјавио да није искључено да ће Вашингтон трајно обуставити финансирање СЗО, а амерички председник Доналд Трамп је пре тога објавио да Америка престаје да финансира СЗО.

Како се наводи, Трампова администрација окривљује Светску здравствену организацију за недовољно оперативно реаговање на пандемију вируса корона.

Претходно је Министарство спољних послова Кине саопштило да ће кинеска влада издвојити још 30 милиона долара за борбу против пандемије ковид 19, а у марту је Кина издвојила 20 милиона долара.

Према последњим подацима, у свету је регистровано 3,085,023 случаја заразе вирусом корона, а умрло је 212,528 особа.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала