Ове године у другачијем формату: „Русија севодња“ покренула јубиларну акцију „Георгијевска лента“

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаГеоргијевска лента
Георгијевска лента - Sputnik Србија
Пратите нас
На видео-конференцији коју је организовала МИА „Русија севодња“, покренута је традиционална годишња акција „Георгијевска лента“. Због ширења вируса корона и отказивања масовних догађаја, акција ће ове године бити одржана у другачијем формату, али наранџасто-црна трака и даље остаје симбол Дана победе.

Акција „Георгијевска лента“ одржава се по 15. пут ове године.

Идеја ове акције родила се у просторијама МИА „Русија севодња“ на Зубовском булевару 4. марта 2005. године. Стога, место за одржавање видео-конференције није случајно одабрано. 

„’Георгијевска лента‘ је акција која треба да уједини. Данас је посебно тешко испунити тај задатак. Остајемо код куће јер знамо да је то важно, али и тешко. Не можемо причврстити ленту на одећу и изаћи, видети лица и осмехе оних који као и ми чувају сећање. Али традиција остаје. Тражимо нове начине, нове формате и данас ће Руси добити ’Георгијевску ленту‘ упркос свему. Можда то неће бити тако очигледно, али лента наставља да нас повезује у једну целину, као и увек“, истакла је заменица главног уредника МИА „Русија севодња“ Наталија Лосјева.

Акција „Георгијевска лента“ ове године ће се одржати од 4. до 9. маја у онлајн и офлајн формату захваљујући Сверуском јавном удружењу „Волонтери победе“ у координацији са „Роспатриотцентром“ и информационом подршком МИА „Русија севодња“.

Георгијевска лента - Sputnik Србија
Како да вежете георгијевску ленту (видео)

Очекује се да ће се акцији прикључити сви руски региони. МИА „Росија севодња“ је обезбедила 50.000 георгијевских ленти, које ће данас предати московским волонтерима како би их испоручили старим и непокретним становницима престонице, који су затражили помоћ у оквиру акције „Ми смо заједно“ .

Поред ленти, старији Московљани ће добити и дискове са аудио-снимцима песама из ратног периода и књиге аутора Валентина Катајева и Јурија Бондарева „Син пука“ и „Батаљони траже ватру“, које су посебно припремљене у част обележавања 75. годишњице победе. Поред тога, у руским регионима ленте ће се делити у продавницама прехрамбених производа и на бензинским пумпама.

„Русија севодња“ позива своје читаоце и партнере да се придруже акцији тако што ће украсити лентама своје фотографије на друштвеним мрежама и логотипе компанија. Медијска група је у те сврхе припремила посебан тематски рам. Потражите оквир „Георгијевска лента“ на друштвеним мрежама или преузмите са линка.

© Sputnik / Александр Кряжев / Уђи у базу фотографијаГеоргијевска лента остаје симбол Дана победе — волонтери ће наранџасто-црне траке доставити старијим Московљанима у самоизолацији, а ленте ће се делити и у продавницама прехрамбених производа и на бензинским пумпама.
Ове године у другачијем формату: „Русија севодња“ покренула јубиларну акцију „Георгијевска лента“  - Sputnik Србија
Георгијевска лента остаје симбол Дана победе — волонтери ће наранџасто-црне траке доставити старијим Московљанима у самоизолацији, а ленте ће се делити и у продавницама прехрамбених производа и на бензинским пумпама.

МИА „Русија севодња“ је међународна медијска група, чији је циљ оперативно и уравнотежено извештавање о светским догађајима, информисање публике о различитим погледима на кључне догађаје.

У иностранству медијску групу представља међународна новинска агенција и радио Спутњик.

Свет 2020. године обележава 75. годишњицу победе над фашизмом и капитулације нацистичке Немачке.

У оквиру пројекта „75 година од Велике победе“, Спутњик вам представља ексклузивне материјале о Другом светском и Великом отаџбинском рату. Сазнајте све о највећим биткама и херојима Другог светског рата, читајте сведочења преживелих, коментаре стручњака, погледајте документе које је декласификовало руско Министарство одбране, архивске фотографије и видео-снимке.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала