Упркос вирусу: Парада за ветеране поводом Дана победе /видео/

© ScreenshotОнлајн парада за ветерана
Онлајн парада за ветерана - Sputnik Србија
Пратите нас
Војници Централног војног округа честитали су 97-годишњем ветерану Другог светског рата Михаилу Алексејевичу Мезину предстојећу 75. годишњицу Велике победе. На снимку који је у објавило Министарство одбране, ветеран је уживо гледао свечани марш војника Новосибирске више војне школе.

За ветерана је војни оркестар извео неколико познатих композиција, а кадети су му прочитали патриотску песму о ветеранима совјетске војске.

Ветеранима Другог светског рата одата је почаст путем интернета поводом 75. годишњице Победе у Великом Отаџбинском рату због ширења корона вирусом у земљи.

Михаил Алексејевич Мезин отишао је на фронт као добровољац 1941. године док је био малолетан, тешко је рањен 1942. у близини Стаљинграда и 1943. у Донбасу. За заслуге је одликован Орденом Црвене звезде, Орденом Отаџбинског рата 1. степена, медаљом „За војне заслуге“, орденом „За службу домовини у оружаним снагама СССР-а“ 3. степена.

Михаил Алексејевич наставља да се бави патриотским васпитањем млађе генерације.

Свет 2020. године обележава 75. годишњицу победе над фашизмом и капитулације нацистичке Немачке.

У оквиру пројекта „75 година од Велике победе“, Спутњик вам представља ексклузивне материјале о Другом светском и Великом отаџбинском рату. Сазнајте све о највећим биткама и херојима Другог светског рата, читајте сведочења преживелих, коментаре стручњака, погледајте документе које је декласификовало руско Министарство одбране, архивске фотографије и видео-снимке.

Прочитајте још:

Акција „Бесмртни пук“ ове године онлајн

► Ове године у другачијем формату: „Русија севодња“ покренула јубиларну акцију „Георгијевска лента“

► Онлајн парада за ветерана Великог отаџбинског рата у самоизолацији /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала