Руски пилот: НЛО снимци америчке војске су можда оптичка варка /видео/

CC0 / / НЛО
НЛО - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Неидентификовани летећи објекти (НЛО) на видео-снимцима углавном имају јако изобличену форму, а пилоти у стварности виде све другачије. НЛО заправо могу бити атмосферске појаве или оптичка варка, сматра почасни руски војни пилот Владимир Попов у вези с видео-снимцима које је објавио амерички Пентагон, а на којима се, наводно, виде НЛО.
„На видео-снимцима се јако искривљено приказује оно што се дешава, па је могуће да су амерички пилоти, који су посматрали ’неидентификоване појаве‘, све видели другачије. Опрема за снимање увек ускраћује онај део информације коју може да прими наш оптички нерв. Губитак информационе компоненте је обично веома велики. Још једна способност мозга је да, по правилу, када је нешто нејасно, активира машту да употпуни слику“, објаснио је руски генерал.

Попов је још објаснио да неидентификовани летећи објекти на видео-снимцима могу бити атмосферске, радарске појаве или оптичка варка, али да се „такође не може искључити да су то тестирања нове технике, о којој је још рано да говорити, а пилоти су случајно доспели у зону тестирања и могли су то да открију“.

Руски пилот је описао како је у пракси имао неколико случајева када је требало пратити неидентификоване појаве.

„Пре око 25 година мој тим пратио је неидентификовани летећи објекат у региону Лавова, близу пољске границе и ја до данас не могу да кажем шта је то било. Догађаји су се одиграли за време ноћног лета у тешким временским условима, у облацима, уз пратећи одбљесак градских светала. Након што смо поднели извештај, потписали смо да је у питању поверљива информација која се не сме објављивати, како се, за сваки случај, не би ширила паника, што тада нисмо схватили. Данас, након четврт века, причам о томе по први пут“, изјавио је Попов.

CC0 / / НЛО, ванземаљци
Руски пилот: НЛО снимци америчке војске су можда оптичка варка /видео/ - Sputnik Србија
НЛО, ванземаљци

Подсетимо, амерички Пентагон је јуче на свом сајту објавио видео-снимке на којима су забележене „неидентификоване појаве“. Према подацима ове службе, један од три објављена видео-снимка Ратне морнарице Сједињених Америчких Држава, настао је у новембру 2004. године, а друга два у јануару 2015. године. Сви они су 2007. и 2017. године објављени на интернету без санкционисања Пентагона, а америчка Ратна морнарица потврдила је да су у питању оригинални снимци.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала