Бизнисмени донирају новац, Шојгу шаље авионе да довезу помоћ Русији

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаМинистар одбране Русије Сергеј Шојгу
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу - Sputnik Србија
Пратите нас
Борби против вируса корона у Московској области прикључили су се и руски бизнисмени. Власници предузећа и предузетници добровољно су уплатили стотине милиона рубаља на рачун Московског регионалног фонда за подршку регионалне сарадње и развој. Није изостала ни помоћ руског министра одбране Сергеја Шојгуа.

Према речима губернатора Московске области Андреја Воробјова, након што је на друштвеној мрежи Телеграм послао поруку и промотивни видео позницима и пријатељима, сви су се одазвали и уплатили новац за помоћ становницима региона. Многе руске компаније одлучиле су да пруже помоћ у виду намирница и средстава заштите.

Међутим, губернатора је највише изненадио поступак руског министра одбране Сергеја Шојгуа.

Наиме, Воробјову се обратио пријатељ из Кине, који је желео да испоручи Русији хуманитарну помоћ, али није имао превозно средство. Воробјов се обратио руском министру одбране и проблем је био одмах решен.

„Позвао сам министра. Па, Шојгу је Шојгу, јер је за два дана авион био у Шангају“, рекао је губернатор.

Тако су из Кине у Москву доставили више од два милиона заштитних маски, од којих је 200.000 било намењено за коришћење при лечењу оболелих од ковида 19 због специјалне израде. У Москву је тада стигло и више од милион рукавица и 6.000 заштитих одела за лекаре.

Воробјов је назвао херојима све људе који су пружили помоћ у ово тешко време.

„У тешким временима увек се појаве хероји. Сигуран сам да су људи који данас вредно раде будућност наше земље. Они су на неки начин хероји“, истакао је губернатор.

Помоћ активо пружају и волонтери Московске области: добровољци достављају храну старијим људима и вишечланим породицама и обављају за њих куповину.

Прочитајте још:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала