Маја Гојковић: Ако нико није, захваљујем Трампу на помоћи

© Tanjug / ZORAN ZESTICМаја Гојковић
Маја Гојковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Одговарајући на критике да се власт није захвалила свима који су помогли Србији у борби против корона вируса на исти начин, председница Скупштине Србије Маја Гојковић је казала да је пратила изјаве челника, и председника државе, и министара, и председнице Владе и да је видела да је Србија захвалила свима ко јој је помогао у тешким временима.

Прво је помогла Народна Република Кина, па смо се њима прво и захвалили. Они су помогли, заиста, у сваком смислу речи, а Народна Република Кина је наш стратешки партнер, имамо челично пријатељство и наравно да смо им се пуним срцем захвалили више него другима“, рекла је Гојковићева.

Она је додала и да је Русија помогла на одређен начин, САД такође.

„И, ево, ако нико није искористио ту прилику да се захвали председнику САД господину Доналду Трампу, ево, захваљујем се ја, зато што су послали знатан број маски и одређени новчани износ Србији“, рекла је Гојковићева.

Председница парламента је из посланичке клупе истакла да је помогла и Европска унија и захвалила на томе, наводећи да је стратешко опредељење Србије да постане пуноправна чланица ЕУ, преноси Танјуг.

„Ми нећемо одустати од тог нашег спољнополитичког циља, а сами они су међусобно размењивали поруке да не постоји међусобна солидарност. Заборавили су на Италију и ми нисмо творци тих изјава, него су сами једни друге оптуживали да у овим тешким временима, једноставно, нису солидарни једни према другима“, рекла је Маја Гојковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала