Пресечен ланац трговине оружјем: Акција руског ФСБ-а као из филма /видео/

© ЦОС ФСБ РФ / Уђи у базу фотографијаПрипадници ФСБ током акције хапшења
Припадници ФСБ током акције хапшења - Sputnik Србија
Пратите нас
Федерална служба безбедности Русије у координацији са Министарством унутрашњих послова спровела је велику операцију сузбијања делатности нелегалних радионица за израду и модернизовање оружја широм Русије, а током друге акције сузбили су кријумчарење племенитих метала у Немачку.

Како се наводи, припадници ФСБ-а и полиције су ухапсили нелегалне произвођаче оружја у операцији, која је спроведена широм Русије, од Крима до Хабаровског краја.

На видео-снимку који је објавила прес-служба ФСБ-а, приказано је како специјалци хапсе осумњичене у становима и двориштима.

Током операције полиција је запленила 95 цеви, 167 граната и 17 килограма експлозива, саопштила је прес-служба ФСБ-а Русије.

„Прекинута је активност седам радионица за модернизацију оружја и прављење експлозива“, наводи се у саопштењу.

Међу заплењеним наоружањем су и аутоматске пушке, пиштољи, више од 5.000 метака и приближан број компонената за њихову израду.

Поред тога, специјалне снаге су одузеле и 167 јединица артиљеријске муниције, више од 130 главних делова за оружје и 16 пригушивача.

Заустављено кријумчарење племенитих метала у Немачку 

Руски специјалци и полиција пресекли су делатност преступника који су кријумчарили у Немачку платину, паладијум и родијум у вредности најмање 200 милиона рубаља (око 2.400.000 евра).

Како се наводи, на територији Смоленске области у близини руско-белоруске границе током претреса камиона пронађено је више од 11 тона прерађених аутомобилских катализатора, који су у свом саставу имали племените метале.

Прецизирано је да су банду чинили држављани Русије и Литваније.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала