Три земље које су победиле вирус корону

© AP Photo / Ahn Young-joonСеул, Јужна Кореја
Сеул, Јужна Кореја - Sputnik Србија
Пратите нас
Након избијања пандемије вируса корона, поједине земље су прилично брзо добиле битку против ковида 19 на својој територији – епидемиолошкој претњи успешно су се супроставиле Аустралија, Нови Зеланд и Јужна Кореја, преноси телевизија „Си-ен-би-си“, позивајући се на стручњаке.

У време када друге земље и даље пооштравају мере и уводе ограничења због ширења вируса корона, становници Аустралије, Новог Зеланда и Јужне Кореје почињу да се враћају нормалом начину живота.

Покретањем економије у данашњим условима те три земље постале су магнети за инвеститоре, што је такође ојачало националне валуте. Ове земље престигле су Сједињене Америчке Државе у брзини опоравка тржишта.

„Чињеница да су земље спремне да поново покрену активности након што су ефикасно победиле ковид 19 значи да су испред САД у погледу брзине економског опоравка, што је позитивно за њихове валуте“, преноси телевизија.

Девојке у провинцији Лао Kаj у Вијетнаму. - Sputnik Србија
Како је Вијетнам обуздао пандемију: Борба против короне као рат против Американаца /видео/

Такође се истиче да је Азија ефикасније контролисала вирус него САД и Европа.

Аустралији, Јужној Кореји и Новом Зеланду на руку иде и споро оживљавање суседа – Кине, што им омогућује да додатно ојачају.

Тренутно се ситуација у ове три земље знатно разликује од ситуације у многим другим земљама на свету.

Док САД броји скоро милион заражених вирусом корона и 56.000 смртних случајева, у Аустралији је заражено укупно 6.721 особа и забележена су 83 смртна случаја.

На Новом Зеланду је потврђено 1.472 случаја вируса корона, а 19 особа је преминуло, док је у Јужној Кореји забележено 10.761 случајева ковида 19, а умрло је 246 особа.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала