Кремљ: Ситуација у вези са ковидом у Русији боља него у многим европским земљама

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаПразан Црвени трг у Москви током режима самоизолације због епидемије вируса корона ковид 19.
Празан Црвени трг у Москви током режима самоизолације због епидемије вируса корона ковид 19. - Sputnik Србија
Пратите нас
Ситуација у вези са епидемијом вируса корона (патоген ковид 19) у Русији боља је него у неким европским земљама, власти предузимају најстроже мере, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Ситуација у Русији је заиста боља него у бројним европским земљама, јер је Русија успела да искористи привремени заостатак, неколико недеља, како би хитно проширила могућности здравственог система“, рекао је Песков новинарима.

„Питате зашто расте број заражених? Расте због пандемије“, додао је Песков.

Он је приметио да се тренутно бележи пораст броја случајева и да се за сузбијање раста предузимају мере и на савезном и на регионалном нивоу.

Портпарол је додао и да још није време за опуштање и излазак напоље.

„Скок, за сада динамика флуктуира, примећујемо пораст. И још увек није време да се умиримо, опустимо и изађемо напоље“, прокоментарисао је Песков тренутне статистичке податке о инциденцији вируса корона у Русији.

У последња 24 часа регистровано је 7.099 нових случајева ковида 19, од чега је 3.093 у Москви.

Песков је додао да ће одлука о постепеном укидању самоизолације бити донета после мајских празника, али да се наредни дани морају провести у овом режиму.

„Путин је изнео свој став. Рекао је да схвата да људи више немају снаге да издрже ову самоизолацију, али је са друге стране, позвао све да се уједине и преседе остатак недеље, преостале дане, пре него што се донесу одлуке о поступном изласку. То је потребно за све нас“, рекао је Песков новинарима.

Председник Русије Владимир Путин објавио је да ће период од 6. до 8. маја бити нерадни дани. Све у свему, нерадни дани трајаће до 11. маја, а излазак из самоизолације почеће 12. маја, али неће бити тренутан.

Прочитајте још: 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала