Виша сила ми је омогућила да се бавим тенисом: Новак Ђоковић о почецима своје каријере /видео/

© AP Photo / Andy BrownbillНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Виша сила ми је омогућила да се бавим тенисом, јер моја породица није никада дотакла рекет, рекао је најбољи тенисер света Новак Ђоковић у разговору са својим пријатељем Шервином Џафаријехом на Инстаграму.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић укључио се уживо на свом налогу на Инстаграму са првом епизодом свог новог пројекта „Самосавладавање“, преноси Б92.

Ђоковић је најавио да ће сваке среде са пријатељем Шервином Џафаријехом разговарати о различитим темама, како би покушали да побољшају општу добробит и здравље људи и овог пута су причали о намери и дисциплини.

Српски тенисер Новак Ђоковић са навијачима у Мелбурну, на Аустралијан опену - Sputnik Србија
Није их заборавио ни током паузе: Ђоковић прославио дан својих навијача /видео/

Новак је истакао на почетку лајва да је планирао годинама овакав пројекат, и посебно му је драго што о оваквим темама прича управо са Шервином, који заиста живи све оно што прича.

Пре него што се Шервин укључио, Новак је рекао да је добио на мишићној маси, али да не жели да се скида на Инстаграму да би то и доказао и причао је више језика поздрављајући фанове из целог света.

Новак је рекао да започињу овај серијал са темом намере и дисциплине, јер са намером почиње све. Сматра да ако поставимо наше приоритете и знамо шта желимо да постанемо, „све остало тече“. И тако испуњавамо животне снове.

Упустили су се у дубок разговор о филозофији живота, наглашавајући да свако има своју истину и да су све истине исправне, и да сви треба да тежимо да постанемо најбоља верзија себе и да постигнемо виши ниво свести.

Шервин је у разговору са нашим тенисером напоменуо да је битно поставити намеру, јер је она највећа сила у свету. Ако нема намере или сврхе, онда само безглаво јурцамо кроз живот без циља, сматра Шервин.

Говорећи о својим намерама и о томе како је постао тенисер, Новак је рекао да је „виша сила омогућила да се бави тенисом“, јер његова породица није никада дотакла рекет.

„Тешка времена ти обликују намере и снове“, рекао је Ђоковић говорећи о одрастању у Србији деведесетих година, али је и споменуо Ника Вујичића као једну од својих великих инспирација.

Наводи да мора да ради на себи јер је свестан да има потиснута осећања, али да се на терену осећа боље.

Новак Ђоковић, шампион Вимблдона - Sputnik Србија
На путу да сруши Федереров рекорд: Новак Ђоковић би могао да освоји највише гренд слемова у историји

Наставили су да говоре о епигенетици, космичкој алхемији, биологији вере, како својим мислима можемо да променимо своје тело, и како исто оно што шаљете у свет својим мислима и поступцима добијате заузврат споља и од других.

Верују у холистички приступ животу, настављајући да говоре о анђелима и закону привлачења.

Шервин сматра да дисциплина и намера дају слободну вољу, која ти говори да је живот безграничан и пун могућности. Само је битно да свој живот преузмемо у своје руке а не да препуштамо све другима, наводећи  пример како смо ми сами одговорни за сопствено здравље а не здравствени радници.

А на питање како да се дисциплинујемо, Шервин је рекао да морамо не само да имамо намеру него и да елиминишемо све што нас ограничава, а као следећу тему разматрају причу како да репрограмирамо своју подсвест.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала