Русија: Сирија ће се умирити тек кад држава опет буде цела

© Sputnik / Ministry of defence of the Russian FederationДеминери Међународног противминског центра Оружаних снага Русије разминирају историјски део Палмире
Деминери Међународног противминског центра Оружаних снага Русије разминирају историјски део Палмире - Sputnik Србија
Пратите нас
Москва је забринута због периодичног избијања напетости у сиријско-турским пограничним подручјима које Анкара тренутно контролише, изјавила је у четвртак портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
„Одлучно осуђујемо терористичке акте, чије су жртве недужни цивили. У вези с тим, поново наглашавамо да борба против терориста у Сирији, које је потврдио и Савет безбедности Уједињених нација, нема алтернативу. Забринути смо због периодичне напетости у пограничним подручјима сиријско-турске границе, која је тренутно под контролом Анкаре“, истакла је Захарова.

Према њеним речима, у Москви сматрају да је потребно подсетити да се ради о територији Сирије која, „на крају, треба да се врати под контролу Дамаска“.

„Уверени смо да је успостављање чврсте и дугорочне стабилности и безбедности у пограничном подручју сиријско-турске границе и у Сирији уопште могуће само ако се поново успоставе њен суверенитет, независност, јединство и територијални интегритет“, додала је Захарова.

Специјални представник САД за Сирију Џејмс Џефри изјавио је данас да ће Турска наставити да врши притисак на терористичке групе у Идлибу.

Подсетимо, раније је Министарство одбране Турске саопштило о експлозији миниране ауто-цистерне с горивом у центру Африна, оптуживши за тај терористички акт Радну партију Курдистана (забрањена у Турској) и повезане с њом Самоодбрамбене снаге сиријских Курда (YPG).

Према последњим подацима, погинуло је 40 недужних цивила, док је више од 40 рањено.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала