Дејан Радоњић: Природно је да се вратим у Црвену звезду

© Tanjug / TANJA VALICТренер КК Црвена звезда Дејан Радоњић
Тренер КК Црвена звезда Дејан Радоњић - Sputnik Србија
Пратите нас
Било би природно да се вратим у Црвену звезду, рекао сам то још у јануару. И раније сам говорио о томе да су моја осећања према Црвеној звезди и њеним навијачима позната и јасна, рекао је познати кошаркашки тренер Дејан Радоњић, који је тренутно без ангажмана после разлаза са минхенским Бајерном.

Дејан Радоњић водио је Црвену звезду четири године, освојио неколико трофеја, међу којима и трострука круна (првенство Србије, АБА лига и Куп Радивоја Кораћа) у сезони 2016/2017 и бележио одличне резултате у Европи. Због тога, већина навијача црвено-белих често помиње његово име, прижељкујући га поново на клупи.

Радоњић, у интервјуу за Спорт клуб, на питање да ли би се вратио у Звезду, одговара:

Постер КК Црвена звезда - Sputnik Србија
Звезда и Радоњић као С-400!

„Рекао сам у јануару за Спорт клуб у разговору са Сашом Озмом  да би било природно да се то деси. У овом тренутку када је сезона прекинута и када имамо здравствени моменат који је најбитнији, мислим да није адекватно причати о томе. И раније сам говорио о томе да су моја осећања према Црвеној звезди позната и јасна. Знам став навијача. Мој став према њима такође је сасвим јасан и ту нема ничег непознатог“, каже Радоњић.

Он је највише говорио о времену када је био на клупи Звезде и када је прекинуо вишегодишњи примат Партизана у сезони 2014/2015, избацивши вечитог ривала у полуфиналу АБА лиге, коју су црвено-бели тада освојили.

„Мечеви између Црвене звезде и Партизана посебно су интересантни и тешко је мерити количину притиска која је тада присутна”, рекао је Радоњић.

За време тренерског мандата у Звезди, промовисао је младе играче који су касније постали европски калибар или репрезентативци, као што су Никола Калинић, Стефан Јовић, Марко Гудурић...

„Сматрам да је јако важно да домаћи играчи буду основа тима, а да се у односу на то што се има, планира долазак странаца. Наравно да то није баш тако једноставно, али селектовањем и подизањем лествице може да се прави добра база домаћих играча, који треба да буду носиоци резултата“, каже Радоњић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала