Научници упозоравају: Још две године ћемо живети са короном

© REUTERS / Santiago ArcosЂина и њен супруг Виктор који последњих недеља нису могли да раде због мера које је држава предузела против вируса корона, са децом гледају ТВ у Еквадору.
Ђина и њен супруг Виктор који последњих недеља нису могли да раде због мера које је држава предузела против вируса корона, са децом гледају ТВ у Еквадору. - Sputnik Србија
Пратите нас
Пандемија ковида 19 може трајати две године, закључили су у Центру за проучавање инфективних болести при Универзитету Минесота у САД.
Како наводи „Блумберг“, научници су уверени да вирус неће моћи да се контролише све док га не преболи две трећине становника планете. Додатне потешкоће представља чињеница да ковид 19 може да се шири и без симптома.

Истраживачи препоручују светским владама да се припреме за то да пандемија неће бити ускоро завршена и да може доћи до новог таласа у наредне две године.

Без обзира на то, прве ограничене партије вакцина могу бити спремне већ 2020. године. Научници се присећају искуства са епидемијом грипа из 2009-2010. године, када је вакцина била спремна тек након што је епидемија достигла врхунац у САД. Она је ипак помогла да се спречи инфекција 1,5 милиона људи и неколико стотина смртних случајева у тој држави.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала