Кинези направили конкурента „Тесли“: Са једним пуњењем пређе 700 километара /видео/

© AP Photo / Chuck BurtonЕлектрични аутомобил Тесла пуни се на станици у Шарлоту.
Електрични аутомобил Тесла пуни се на станици у Шарлоту. - Sputnik Србија
Пратите нас
Кинески произвођач аутомобила направио је нови електрични модел који би могао да буде конкурент „Тесли 3“.

Модел „Икспенг П7“ најозбиљнији је кинески конкурент „Тесли“, иако се у овој земљи тренутно производи 12 аутомобила који се надмећу са америчким електричним аутомобилом.

Међутим, „Икспенг П7“ је кинески модел који до сада има највећу аутономију — са једним пуњењем може да пређе 706 километара, како је званично саопштено. То је 38 километара више него што може да пређе „Тесла 3“, преноси специјализовани портал „Инсајд ЕВ“.

„Икспенг П7“ је и јефтинији него амерички такмац, који такође има производњу у Кини. Почетна цена кинеског модела је око 32.000 долара, док је у случају „Тесле 3“ то готово 46.000 долара.

Овај модел дуг је 4,9 метара, има међуосовинско растојање од скоро три метра и мотор од 263 коњске снаге, захваљујући коме убрзава од нула до 100 за 6,7 секунди.

„Искепнг П7“ има опцију и управљања без возача, захваљујући најмодернијој технологији која је уграђена, наводе из те компаније.

Са друге стране, бројни кинески произвођачи желе да преотму тржиште „Тесли“, који је веома популаран у Кини.

Недавно је и кинески произвођач аутомобила „НИО“ добио финансијску инјекцију државних структура од чак милијарду долара, како би направио модел конкурентан „Тесли“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала