Медији: Ким је „скоро 100 одсто мртав“

© Фото : KCNA via REUTERS Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун обилази историјске знаменитости у областима планине Паекту
Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун обилази историјске знаменитости у областима планине Паекту - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун је заиста мртав, тврди бегунац из Северне кореје Чи Сонг Хо. Он наводи да је ова информација 99 одсто тачна.

Према речима Чи Сонг Хо, Пјонгјанг се налази у шкакљивој позицији због „проблема са наслеђивањем“. У вези с тим, Северна Кореја за сада не жури да објави нацији њен губитак, јавља агенција „Јонхап“.

Наредних дана, наводно, изаћи ће званично саопштење. До тада ће одлучити ко ће преузети власт. Наследница ће бити Кимова сестра – Ким Јо Џонг.

При томе, Чи Сонг Хо није навео своје изворе. Он је нагласио да је севернокорејски лидер имао операцију срца и претпоставио колико после ње још може живети. На крају су му саопштили да је Ким умро. То се десило прошлог викенда.

Чи Сонг Хо је побегао из Северне Кореје 2006. године. У овом тренутку ради у законодавној власти Јужне Кореје. Међутим, и даље има контакте у Северној Кореји.

Последњих недеља многи медији су приметили да је Ким Џонг Ун нестао из јавсности. Појавиле су се информације и о његовој смрти. Међутим, државни медији јављају о делатности лидера, слању дипломстких писама и предаји посклона почасним грађанима.

Кремљ је саопштио да нема званичне информације о здрављу севернокорејског лидера.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала