Митрополит Амфилохије: Милановићев гест је одлика часног хрватског народа

© Sputnik / Радоје ПантовићМитрополит Амфилохије Радовић
Митрополит Амфилохије Радовић - Sputnik Србија
Пратите нас
Митрополит црногорско-приморски Амфилохије честитао је председнику Хрватске Зорану Милановићу на одлуци да напусти обележавање годишњице војне акције „Бљесак“ због истицања знака „за дом спремни“, оцењујући да тај гест Милановића заслужује поштовање.
„То што је урадио одлика је часног хрватског народа, ког ми сви поштујемо“, рекао је владика Вијестима.

Милановић је раније данас казао да да одговорност због инцидента у Окучанима треба да сноси организатор – Министарство бранитеља.

Митрополит Амфилохије казао је и да је чуо да је Милановић раније, приликом посете Јасеновцу, наредио да се са тог спомен обележја уклони табла са натписом „за дом спремни“.

„То је гест који је за поштовање, као што је за поштовање и то што је Хрватска раније, и поред свега што се у тој држави дешавало између Хрвата и Срба, склопила уговор са Српском православном црквом. То би могло да послужи за примјер овима нашима који доносе усташоидне законе против Митрополије црногорско-приморске“, казао је Високопреосвећени Митрополит Амфилохије, преносе Вијести.

Митрополит Амфилохије је казао и да су позиви да даје изјаве у полицији и тужилаштву учестали јер би власт хтела да клекне пред њима.

„И да служим њиховим безаконим партијским интересима, што би била срамота за наследника трона Светог Петра Цетињског.“

Поручио је да га ни то, ни вирус нису уплашили.

„Бог је лекар свих вируса, па и овог. Надам се да ће и њих Бог уразумити да се ослободе овог усташоидног закона, ради образа Црне Горе. Они имају право да угрожавају свој, али не и образ Црне Горе и да се тако односе према Цркви која је створила ову државу“, рекао је Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије за Вијести.

Прочитајте још: 

Милановић из протеста напустио скуп: Шта се десило на обележавању годишњице „Бљеска“ /видео/

Милановић у Јасеновцу, Степинац у сваком дому: На дан пробоја логораша ХРТ се „прославио“

Нова кампања и страшне претње митрополиту Амфилохију: Ускоро ћеш на исповед пред Бога

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала