У градски превоз у првој фази само запослени са потврдом о радном ангажовању

Пратите нас
Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да ће од 8. маја градски превоз у првој фази моћи да користе само запослени који имају потврду о радном ангажовању и најавио куповину још 100 аутобуса.

Весић је за ТВ Прва рекао да ће у другој фази возила ГСП моћи да користе студенти и ђаци, у трећој незапослени, а у четвртој фази и пензионери.

Он је прецизирао да ће се у возила јавног градског превоза улазити на предња, а излазити на остала врата, као и да ће се обележја налазити на самим вратима.

Градски превоз Београд - Sputnik Србија
Како ће изгледати градски превоз: Обавезне маске, редари у аутобусима, ко ће први моћи да се вози

На улазу ће стајати редар који ће пуштати одређен број путника у возило. Валидација карте је неопходна, а свако друго седиште ће бити обележено, како би се држала физичка дистанца. Осим тога, и на поду ће бити обележено где људи могу да стоје, рекао је Весић.

Он је истакао да ће путници морати да користе маске у возилима градског превоза и додао да ће возила градског превоза бити редовно дезинфикована и проветравана.

Заменик градоначелника је рекао да је Град Београд намеравао да купи купи 100 аутобуса, те да је, иако је градски буџет смањен, та куповина и даље остаје у плану.

Очекује да ће аутобуси бити купљени у другој половини године, саопштио је Беоинфо, а преноси Танјуг.

„Потребни су нам зглобни аутобуси и да није било овог вируса, у марту би био расписан тендер за куповину нових возила“, рекао је Весић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала