У Русији могућ други талас ковида на јесен

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаПразан Црвени трг у Москви за време карантина уведеног због епидемије вируса корона
Празан Црвени трг у Москви за време карантина уведеног због епидемије вируса корона - Sputnik Србија
Пратите нас
Руска државна агенција за фитосанитарни надзор (Роспотребнадзор) упозорава да би на јесен могао да наступи други талас епидемије вируса корона ковид 19.
„Постоји велика вероватноћа да ће се током врућег времена и велике количине сунчевог ултраљубичастог зрачења учесталост инфекције вирусом корона смањити, као и свих других респираторних инфекција“, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да у јесен, када почне да пада киша и време захлади, када се ученици врате у школе, а људи на посао, постоји велика вероватноћа за избијање другог таласа ковида.

Такође се додаје да људи не треба да се тестирају уколико немају симптоме, осим у случају да су контактирали са зараженима или вероватноће таквог контакт.

У Русији је до сада регистровано 114.431 случај заразе вирусом корона (раст од 7,4 одсто у последња 24 часа), умрло је 1.169 особа, а оздравило 13.220.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала