Био једном један вирус: Кина се руга Америци /видео/

© Фото : screenshot/YTБио једном један вирус
Био једном један вирус - Sputnik Србија
Пратите нас
Кинеска званична новинска агенција „Синхуа“ објавила је видео-снимак у стилу лего-фигура, оптужујући Америку за неодговорне и контрадикторне поступке у току пандемије. У кратком снимку Кина тврди да су САД биле недоследне у различитим фазама пандемије, наводећи и оптужбе против Пекингa, које су изнели званичници и медији.

У видеу су две стране приказане као лего-фигуре, на једној су кинески лекари, на другој Кип слободе. На снимку се наводи како су САД у почетку вирус схватиле врло олако, Кину прогласиле назадном, а њене методе у борби против пандемије као кршење људских права. Амерички председник Доналд Трамп више пута је критиковао Пекинг због наводно лошег поступања током здравствене кризе, оптужујући Кину да је сакривала виталне податке о пандемији током почетне фазе. Наложио је и истрагу због извештаја да је ковид 19 ненамерно изашао из Института за вирусологију у Вухану.

Наводе се оптужбе Кине да није благовремено дала тачне информације, а затим се ређају контрадикторне америчке изјаве. Потом се наводи случај кад су САД укинуле средства за финансирање Светске здравствене организације јер се сложила са Кином. 

Трамп је наложио је члановима своје администрације да бар привремено обуставе финансирање Светске здравствене организације због начина на који је руководила пандемијом корона вируса.

Док Кина нема смртне случајеве од вируса у земљи током претходних недеља, ситуација у Сједињеним Државама је и даље напета, преко 1,1 милиона заражених и 65.000 мртвих од ковида 19, према наводима Универзитета Џо нс Хопкинс.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала