Нема венчања, нема ни венчаница — модни креатор спалио целу колекцију /видео/

CC0 / Pixabay / Млада
Млада - Sputnik Србија
Пратите нас
Модни креатор и власник познате италијанске модне куће „Diamond Couture“, специјализоване за венчанице и одећу за свечане прилике, Пиетро Демита, спалио је своју скупоцену колекцију венчаница за сезону пролеће-лето 2020.

Рад неколико стотина запослених, хаљине рађене од скупоцених материјала, уникатни модели са ручним радовима, све је нестало у пламену и диму.

​Све наруџбине су поништене, а свадбе отказане. До сада је у Италији, због забране окупљања услед епидемије вируса корона отказано више од 400 венчања.

На овај екстремни гест очаја модни стилиста се одлучио због тешких губитака које је његов посао претрпео у два и по месеца ванредне ситуације због мера забране у време пандемије вируса корона.

„Наруџбине су отказане, нема венчања, нема забава, колекција је нестала и са њом будућност сарадника, структура, наши снови“, рекао је Демита.

Он је поручио да овим чином у име свих компанија модног сектора специјализованих за венчања, шаље поруку и протест држави која је одлучила потпуно да занемари моду као изузетно важан продуктивни део земље, преноси Танјуг.

„У име свих запослених из моје категорије, али и у име свих предузетника који су део модног сектора, којих је пуно и који ризикују да дословно пропадну надам се да ће овај мој гест доћи до оних који одлучују о нашим животима, јер је незамисливо остати без посла, стајати беспомоћан са стране без икакве конкретне, помоћи", изјавио је модни креатор Демита.

Пролеће и рано лето су за Италијане традиционално време венчања. Чак и сиромашне породице гледају да тај чин претворе у незаборавни догађај, а није необично и да родитељи подижу кредите за венчање деце.

Неретко и младенци улазе у брак већ задужени због потрошеног новца за свадбу, јер је важно да венчање буде што веће, лепше, скупље...

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала