Ђилас: Моја деца су се тресла од страха јер се са озвучења чуло „Ђиласе лопове“

© Tanjug / TANJA VALICДраган Ђилас
Драган Ђилас - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас објавио је на свом Твитер налогу видео-поруку у којој је, видно узнемирен, рекао да су његова деца уплашена, да су плакала и тресла се од страха, јер је у близини њиховог дома синоћ преко озвучења пуштано "Ђиласе лопове". Овим поводом огласили су се Савез за Србију и Српска напредна странка.

"Вечерас су са ове зграде са озвучења пустили 'Ђиласе, лопове', што су слушала моја деца овде на 30 метара где живе", рекао је Ђилас, који је видео-поруку снимио, како каже, на углу патријарха Варнаве и Браничевске, у близини зграде у којој живе његова деца.

Ђилас је за то оптужио Александра Вучића, коме се обратио директно, речима да је послао "своје дебиле" да пуштају те "његове лажи" и додао:

"Одговараћеш за ово кад тад, ја ти гарантујем, кад тад", рекао је Ђилас.

Овим поводом огласио се Савез за Србију, који је у саопштењу навео да СзС пружа људску и сваку другу подршку породици Драгана Ђиласа.

СзС "позива читаву демократску и грађанску јавност" у Србији да стане у одбрану основног људског права на живот и елементарну сигурност и породице Ђилас и свих других људи.

"Речи осуде за оне који су организовали и учествовали у вечерашњем злостављању деце и породице Драгана Ђиласа није могуће пронаћи, али у законима ове земље постоје адекватне казне за оно што раде свих ових дана. Али судове, као и Скупштину и Владу је преузео Александар Вучић", наводи СзС.

Демократска опозиција и грађани ове земље имају обавезу да, како истичу, у најкраћем могућем року створе услове у којим ће те казне бити изречене на суду.

Потом се саопштењем огласио и Градски одбор Српске напредне странке, наводећи да је "Срамно то што Драган Ђилас покушава да изазове сукобе, насиље на улицама и поделе које би довеле до физичких обрачуна међу грађанима.

СНС истиче да Ђиласову децу нико никада није помињао "за разлику од деце Александра Вучића, која су све време била средство политичке борбе".

Једина политика, како додаје СНС, свих из СзС јесу претње свакоме ко не мисли као они.

"Александар Вучић се није бавио никаквом кампањом, нити политиком, већ искључиво борбом за животе грађана Србије. Нажалост, тако нешто за Драгана Ђиласа, Бошка Обрадовића, Сергеја Трифуновића и остале из СзС не може да се каже, јер су управо они све време пандемије водили политичку кампању против Александра Вучића, његове деце и породице", закључује СНС Београда.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала