Сви који желе у Хрватску морају бити тестирани на корона вирус

© Фото : Богдан ПантићГраница Србије и Хрватске
Граница Србије и Хрватске - Sputnik Србија
Пратите нас
Све особе које желе да уђу у Хрватску од сада ће морати да имају потврду да су тестирани на корона вирус, а тест не сме бити старији од 24 сата, каже Алмека Маркотић, директорка Клинике за инфективне болести „Др. Фран Михаљевић“.

„Они који ће хтети да уђу у Хрватску, мораће да направе у својој земљи ПСР тест, који не сме бити старији од 24 сата. Само ће с том потврдом моћи да уђу у земљу. То је осигурање. Тест је високо поуздан, али није 100 одсто сигуран, па морамо бити опрезни“, рекла је Маркотићева за ХРТ, преноси РТС.

Исто је потврдио и директор Хрватског завода за јавно здравље Крунослав Цапак.

„Ми смо пре доста времена дошли на меру да они који долазе, морају ићи у самоизолацију на 14 дана. Но, показало се да они који раде у пограничном подручју, питају да прекину самоизолацију и то смо практиковали неко време. То се показало компликовано. Па смо увели да могу доћи на 72 сата. За продужени викенд је ушло у Хрватску нешто више од 2.000 људи. Сада ће свако морати да има потврду да је направио тест на вирус и само помоћу такве потврде ће моћи да уђе у Хрватску“, рекао је Цапак.

Министар здравља Хрватске Вили Берош раније је казао да су особе које су ушле у Хрватску током продуженог викенда оствариле контакте и на тај начин допринеле ширењу заразе.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала