Грми у Москви: Десетине хеликоптера и авиона вежба за Параду /видео/

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаЛовци Су-27 аеробатске групе „Руски витезови“ и МиГ-29 групе „Стрижи“ на војној паради у Москви поводом 71. годишњице победе у Великом отаџбинском рату, на Дан победе, 9. мај 2016.
Ловци Су-27 аеробатске групе „Руски витезови“ и МиГ-29 групе „Стрижи“ на војној паради у Москви поводом 71. годишњице победе у Великом отаџбинском рату, на Дан победе, 9. мај 2016. - Sputnik Србија
Пратите нас
Руска авијација се спрема за ваздушну параду, поводом 75. годишњице победе у Другом светском рату. Изнад Москве данас лете десетине авиона и хеликоптера, који увежбавају програм.

Подсетимо, руски председник Владимир Путин је најавио да ће на Дан победе 9. маја у Москви бити одржана парада авиона и хеликоптера.

Свечаности поводом 75. годишњице победе у Другом светском рату, уз велику параду и марш „Бесмртног пута“ бити одржане када прође епидемија вируса короне. Званичан програм је одложен услед ризика да се прошири вируса корона.

Подсећамо, Свет 2020. године обележава 75. годишњицу победе над фашизмом и капитулације нацистичке Немачке.

У оквиру пројекта „75 година од Велике победе“, Спутњик вам представља ексклузивне материјале о Другом светском и Великом отаџбинском рату. Сазнајте све о највећим биткама и херојима Другог светског рата, читајте сведочења преживелих, коментаре стручњака, погледајте документе које је декласификовало руско Министарство одбране, архивске фотографије и видео-снимке.

Прочитајте још: 

Авијација победе: 10 совјетских авиона који су срушили Хитлера /фото/ 

Црвеноармејци су се, као олуја, обрушили на Берлин

Пад Беча отворио је црвеноармејцима врата Берлина

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала