Уколико вам је коронавирус упропастио путовање, ово може да буде решење за вас

CC0 / Pixabay / Мапа света
Мапа света - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
То што су границе широм света затворене, а ви сте уплатили летовање, није разлог да очајавате, постоји решење...

Као што је и најавио Александар Сеничић, директор Јуте, Влада Републике Србије донела је Уредбу о понуди заменског путовања које је отказано или није реализовано услед болести цовид 19 изазване вирусом САРС-ЦоВ-2. Ова Уредба донета је с намером да се грађанима који су уплатили своје путовање закључно са 15. мартом 2020. године и због епидемиолошке ситуације нису отпутовали, односно неће моћи да путују, да могу да иду на тај исти пут нешто касније или да им новац буде враћен, преноси Б92.

Грађани који су уплатили или делимично платили долазак на неку дестинацију, могу да искористе заменско путовање на исту или другу дестинацију у периоду од годину дана од добијања понуде, а најкасније до 31. децембра 2021. године. У том случају путник закључује нов уговор са организатором путовања уз сторнирање претходног уговора. Овај уговор обухвата и ранију гаранцију путовања.

Ако путник одлучи да тражи новац за отказано, или откаже заменско путовање, туристичка агенција је дужна да му врати новац у року од 14 дана од истека рока до ког може да искористи заменско путовање.

Ова Уредба односи се и на излете.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала