Украјински амбасадор предложио опкладу Шредеру због изјаве о Криму

© Фото : Скриншот 3SatКарта Русије приказана на немачком телевизијском каналу 3Сат, на којој је Крим обојен као и остатак руске територије
Карта Русије приказана на немачком телевизијском каналу 3Сат, на којој је Крим обојен као и остатак руске територије - Sputnik Србија
Пратите нас
Украјински амбасадор у Немачкој Андреј Мељник је за агенцију „Укринформ“ изјавио да је спреман да се клади са бившим немачким канцеларом Герхардом Шредером да ће се Крим „вратити“ у састав Украјине.

Мељник је још поручио да ће се још док је Шредер жив, Крим „неизоставно вратити у окриље мајке Украјине“.

„То је једнако очигледно, као и што сунце излази на истоку и залази на западу“, сматра украјински амбасадор.

Раније је Шредер у интервјуу листу „Тагесшпигел“ изјавио да сматра да ниједан руски председник никада неће дати Крим Украјини. Он је још нагласио да се залаже за укидање антируских санкција, које је Европска унија увела 2014. године Русији након уједињења Русије и Крима, истакавши да је сарадња са Русијом посебно неопходна у тренутној економској ситуацији, насталој услед пандемије вируса корона.

Подсетимо, Крим је постао део Русије у марту 2014. године, након референдума одржаног после државног преврата у Кијеву. За уједињење са Русијом гласало је 96,77 одсто бирача Републике Крим и 95,6 одсто становника Севастопоља. Украјина и даље сматра Крим својом привремено окупираном територијом.

Према речима председника Русије Владимира Путина, на питање Крима је дефинитивно стављена тачка.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала