Вучић се састао са странкама које су најавиле учешће на изборима

© Tanjug / ZORAN ZESTICВучић на састанку са представницима странака
Вучић на састанку са представницима странака - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић састао се данас по подне са представницима странака које су најавиле учешће на изборима, а тема састанка биће питање наставка изборних радњи и одржавања избора.

Састанку у Палати Србија присуствују председница Скупштине Маја Гојковић, премијерка Ана Брнабић, генерални секретар председника Републике Никола Селаковић.

На састанак су стигли лидер социјалиста Ивица Дачић, заменик председника СРС Александар Шешељ, председник ДСС Милош Јовановић, члан Председништва покрета Метла Новица Антић, председник Нове странке Зоран Живковић и његов сарадник Арис Мовсесијан.

У Палати Србија су и председник Странке правде и помирења Муамер Зукорлић, представница Заветника Милица Ђурђевић, председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

Присутни су и Марко Ђуришић из организације „Србија 21“, Бојан Костреш из ЛСВ, председник СПАС-а Александар Шапцих, Милан Стаматовић из „Здраве Србије“, председник и потпредседник СВМ Иштван и Балинт Пастор, као и представници Покрета „1 од 5 милиона“.

Након састанка су планиране изјаве за медије.

У Палати је иначе после дужег времена присутан велики број медијских екипа.

Избори 14. или 21. јуна

Председник Вучић је синоћ рекао да би избори могли да буду 14. или 21. јуна и потврдио да ће данас о свему у вези са изборима разговарати са представницима опозиције.

„Од њих зависи, спреман сам да идем и на 14. јун“, објаснио је он.

Вучић је казао да су два датума уставно могућа, а то су 14. или 21. јун.

Он је у суботу рекао да постоје јасни уставни и законски рокови за одржавање избора, који се морају поштовати.

Опозиција пак, судећи по ономе што су рекли јуче за Танјуг, на састанак долази са низом дилема и предлога који се тичу питања да ли избори могу да се одрже и под којим условима.

Њихове процене и предлози крећу се од захтева радикала да се изборни процес настави чим се укине ванредно стање, преко става Нове странке да за то треба сачекати да СЗО прогласи крај пандемије, до идеје Уједињене демократске Србије да се формира Радна група од епидемиолога и чланова РИК-а која би донела упутство о одржавању избора.

Избори су, иначе, расписани 4. марта за 26. април, а претходни састанак Вучића и представника странака које су најавиле учешће на парламентарним изборима одржан је 17. марта, када су се сагласили да се избори прекидају и да више не теку изборне радње, до даљег.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала