Стиже белоруски електромобил - озбиљна конкуренција „Тесли“

© Фото : The Press Service of the President of the Republic of BelarusПредседник Белорусије Александар Лукашенко у посети полигону за тестирање НАН
Председник Белорусије Александар Лукашенко у посети полигону за тестирање НАН  - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Белорусије Александрар Лукашенко извршио је инспекцију рада домаће аутоиндустрије. Том приликом му је био представљен електрични аутомобил.

Белоруском лидеру је представљен експериментални модел родстера – електрчног аутомобила-кабриолета са два седишта. Како се надају контруктори, он ће у будућности бити озбиљна конкуренција „Тесли“.

Према подацима прес-службе белоруског лидера, овај лаки аутомобил са широким маневарским могућностима има побољшане динамичке карактеристике. Кабриолет може да развије брзину до 170 километара на час и пређе 270 километара.

„Одличан је. Нисам очекивао да ће они направити тако нешто за кратко време“, рекао је Лукашенко.

Без обзира на позитивне оцене Лукашенко сматра да још није време да се говори о озбиљним достигнућима светског нивоа у свери аутомобилизма. По његовим речима, тек је прошла прва фаза током које се требало видети како ће научници испунити постављене задатке.

„Током друге фазе ће се моћи конкретно говорити о резултатима рада. Како би се оценио онако како треба, треба видети да ли је то у складу са светским стандардима и какве су перспективе. Не правимо играчку, већ робу која треба да се понуди тржишту и да се на њој заради“, додао је шеф државе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала